У Бундестазі заявили, що дії Меркель призвели до вторгнення РФ до України

Голова оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерман заявила, що Ангела Меркель під час перебування на посаді канцлера ухвалила рішення, які уможливили повномасштабне вторгнення РФ в Україну. Про це Штрак-Циммерман сказала 3 березня в інтерв'ю телеканалу N-TV .

"Те, що українці не потрапили до НАТО, було великою помилкою французів та Ангели Меркель свого часу", - заявила Штрак-Циммерман.

Чиновниця нагадала, що на саміті 2008 року країни НАТО пообіцяли Україні якнайшвидший вступ до Альянсу, але "цей проєкт провалився". І блокування вступу нашої країни до Альянсу стало не тільки помилкою, а й уможливило російську агресію.

"Це сталося тому, що Меркель і тодішній президент Франції Ніколя Саркозі виступили проти - через повагу до Росії. Історію Ангели Меркель доведеться переписати, особливо історію останніх кількох років і неправильну оцінку ситуації", - додала Штрак-Циммерман.

Також вона заявила, що війна в Україні не буде надто тривалою – і точно не досягне тривалості світових воєн.

"Чотири-п'ять років війна точно не триватиме... Путін не розраховував на широку та стійку підтримку України. Путін думає, що ми повні слабаки", - додала голова оборонного комітету Бундестагу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ще одного екс-канцлера ФРН Шредера позбавили привілеїв через підтримку росії.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті