У Бундестазі закликали Червоний Хрест активніше розслідувати долю тисяч зниклих безвісти українців

Голова комітету з питань оборони німецького Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн закликала Міжнародний комітет Червоного Хреста активніше розслідувати долю тисяч зниклих безвісти українців. Про це політик заявила агентству dpa, повідомляє Укрінформ.

За словами Штрак-Ціммерманн, МКЧХ дистанціювався від свого представництва в Білорусі, яке, очевидно, вивозило до Білорусі дітей з тимчасово окупованих росією регіонів України. Німецький політик засудила цю практику, а також закликала організацію докласти більше зусиль для розслідування долі 20 тисяч зниклих під час війни українців.

 "Жахливі повідомлення про ганебне вивезення дітей Червоним Хрестом у Білорусі порушують питання про те, наскільки незалежно Червоний Хрест виконує свої обов’язки у нинішньому конфлікті. Це одне з низки повідомлень про зловживання та корупцію в роботі Червоного Хреста, особливо під час війни в Україні", – сказала депутат.

Вона наголосила, що представники організації мають відвідати в’язниці в росії і «подивитися, що відбувається там з українськими в’язнями».

"МКЧХ - єдина установа, яка взагалі може отримати туди доступ", - нагадала політик і додала, що організація мала би надати звіт про те, що зробила і не зробила за 17 місяців повномасштабної війни.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав МКС видати ордер на арешт голови Червоного Хреста Білорусі Шавцова, який зізнався в депортації українських дітей.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті