У британській розвідці заявили, що втрати росії у війні проти України перевищили початковий контингент вторгнення

Втрати РФ в Україні перевищили початковий контингент вторгнення. Про це повідомила британська розвідка у мережі Х (Twitter) 24 лютого.

"За два роки конфлікту втрати Росії величезні, а в багатьох випадках навіть перевершують ті, які становили її первісну силу. Підтверджені російські втрати охоплюють понад 2700 танків і 5000 бойових машин піхоти та бронетранспортерів. Убитими і пораненими росіяни, ймовірно, втратили близько 350 тис. людей особового складу", - сказано в повідомленні.

Уточнюється, що від початку повномасштабного вторгнення росія розгорнула близько 130 батальйонних тактичних груп для вторгнення в Україну. Імовірно, це включало близько 1300 танків, понад 5000 бойових машин піхоти та бронетранспортерів і щонайменше 100 тисяч осіб особового складу.

У британській розвідці підкреслоюють, що мобілізація та рекрутинг, а також виробництво і відновлення наявних запасів означає, що втрати були відшкодовані.

"Російські сили в Україні зараз більші, ніж на початку війни. Тепер вони можуть продовжувати атаки вздовж лінії фронту і проводити стратегію виснаження українських сил", - йдеться у повідомленні. 

Раніше британська розвідка підтвердила активність окупантів біля Роботиного.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті