У британській розвідці стверджують про втрати РФ систем С-400 на окупованих територіях

Росія, ймовірно, втратила чотири зенітні ракетні комплекси С-400 (SA-21 за кодифікацією НАТО) протягом останнього тижня. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на зведення розвідки Великої Британії в зведенні від 2 листопада.

Відомство вказує на повідомлення російських медіа від 26 жовтня про втрату трьох таких систем на окупованій Луганській області. Крім того, українські джерела повідомляли про ураження системи С-400 в Криму.

"Росія давно віддає перевагу масштабним, високотехнологічним системам ЗРК великої дальності як ключовому компоненту своєї військової стратегії. Недавні втрати підкреслюють, що російській об’єднаній системі протиповітряної оборони важко протистояти сучасній високоточній ударній зброї", – йдеться в зведенні.

Британська розвідка очікує, що такі ураження, швидше за все, посилять «і без того значне» навантаження на решту російських систем ППО та операторів. При цьому заміна росією знищених систем, вважає відомство, послабить російське ППО в інших операційних зонах.

Нагадаємо, Сили оборони ліквідували за 1 листопада 930 окупантів та збили ворожий літак. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті