У британській розвідці повідомили, скільки тисяч засуджених РФ завербувала для війни в Україні минулого місяця

Міністерство оборони РФ розширило схему вербування російських засуджених для участі в бойових діях в Україні з початку 2023 року. Про це 11 травня повідомило у Твіттер Міністерство оборони Великої Британії та Північної Ірландії з посиланням на звіт оборонної розвідки

Як повідомляється, лише у квітні 2023 року лави російських військових поповнили, імовірно, до 10 тисяч засуджених.

У розвідці зазначають, що з літа 2022 року військовополонених переважно набирали для операцій приватної військової компанії "Вагнера" в Україні, однак це угруповання, найімовірніше, втратило доступ до російської пенітенціарної системи в лютому 2023 року, коли загострилася його публічна ворожнеча з Міноборони держави-агресора.

"Кампанія Міноборони з вербування ув'язнених є частиною ширших та інтенсивніших зусиль російських військових зі збільшення своєї чисельності, намагаючись уникнути запровадження нової обов'язкової мобілізації, яка була б дуже непопулярною серед російської громадськості", - наголошується у зведенні.

Як повыдомлялося, російські військові вербують трудових мігрантів із Центральної Азії для війни в Україні. 

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті