У Борисполі затримали зрадника, який допомагав ремонтувати БТР окупантів на Луганщині

Служба безпеки України затримала жителя Луганської області, який допомагав армії РФ із ремонтом бронетехніки. Про це 2 червня повідомила пресслужба СБУ.

"Проросійськи налаштований працівник агрокомпанії одного із селищ Сватівського району на Луганщині під час окупації населеного пункту одразу підтримав загарбників і запропонував їм свою допомогу у війні проти України", - повідомили у спецслужбі.

Так, він перевозив особовий склад і російські боєприпаси. Також на власному подвір'ї колаборант влаштував "СТО" для ремонту російської військової техніки, зокрема підбитих українськими захисниками БТР.

"За це окупанти дозволяли своєму поплічнику безперешкодно переміщатися районом і грабувати оселі людей, які виїхали на підконтрольну Україні територію", - зазначили в СБУ.

Однак уже навесні 2023-го року чоловік вирішив виїхати до Київської області через те, що лінія фронту наблизилася до його селища. Тут він намагався "легалізуватися" під виглядом переселенця зі сходу України і навіть почав оформляти соціальну допомогу.

Співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали фігуранта в Борисполі. Йому повідомили про підозру за фактом колабораційної діяльності. Наразі він під вартою. Триває розслідування. Зловмиснику загрожує до 15 років в'язниці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ викрила чотирьох колаборантів, які вступили в окупаційні "МНС" і "мін'юст".

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті