У березні кількість втрат РФ в Україні знизилася через зменшення наступальних операцій - британська розвідка

У березні 2024 р. середньодобова кількість російських втрат в Україні знизилася до 913 осіб на день, зниження кількості втрат пов'язане зі зменшенням кількості ворожих наступальних операцій за останній місяць. Про це повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки. 

"Середньодобова кількість російських втрат (убитих і поранених) в Україні скоротилася на 74 особи на день протягом березня 2024 року, до 913 осіб на день. Зниження втрат відповідає зменшенню кількості повідомлень про напади за останній місяць", - йдеться у звіті. 

Зазначається, що скорочення кількості російських наступальних операцій відображає низку чинників, серед яких період відпочинку і перепідготовки після захоплення Авдіївки, а також намір окупантів скоротити кількість повідомлень про загиблих під час російських виборів.

За даними британської розвідки, від початку повномасштабного вторгнення в Україну ворожі війська зазнавали в середньому 658 втрат на день.

"Щороку спостерігається зростання середньодобового рівня втрат - 400 у 2022 р., 693 у 2023 р. і 913 у першому кварталі 2024 р. Зростання відображає постійну залежність Росії від масових втрат для підтримання тиску на українські фронти", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, в РФ через війну рекордно зросла кількість чоловіків з інвалідністю. 

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті