У Байдена розповіли, як йдуть справи з навчанням українських пілотів на F-16

Сполучені Штати Америки разом із європейськими союзниками працюють над тим, щоб навчання українських пілотів на сучасних винищувачах F-16 розпочались якомога швидше. Про це під час брифінгу заявив координатор стратегічних комунікацій Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі, повідомляє ТСН.

За його словами, наразі не має нової інформації з приводу навчань українських пілотів.

"Після саміту НАТО у Вільнюсі і саміту G7 президент Джо Байден взяв на себе тверде зобов'язання, що ми підтримуємо…постачання F-16 в Україну. А починати треба з навчання… ми активно працюємо з нашими європейськими союзниками і друзями над тим, щоб якнайшвидше розпочати цю підготовку", - наголосив Кірбі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США тренуватимуть українських пілотів на F-16, якщо у Європи не вистачить ресурсів. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті