У Бахмуті залишаються близько 3,5 тис. жителів, у тому числі 32 дитини та 4 медпрацівники - дані ООН

Тисячі мирних жителів у районі Бахмута живуть у жахливих умовах, з обмеженим доступом до предметів першої потреби. Про це заявляють співробітники міжнародних гуманітарних організацій, повідомляє Бі-бі-сі.

За даними Міжнародного комітету Червоного Хреста, у самому Бахмуті та в сусідніх містах Костянтинівка та Часів Яр наразі проживають понад 10 тис. осіб.

У самому Бахмуті, за деякими оцінками, залишаються близько 3,5 тис. жителів, у тому числі 32 дитини.

Співробітники організації возять туди гігієнічні набори, лампи на сонячних батареях та запаси питної води, але це не повний список життєво необхідних предметів.

Бахмут ось уже кілька місяців є найгарячішою ділянкою фронту, бої за місто ведуться вдень та вночі.

Місто залишилося без центрального опалення, газу, енерго- та водопостачання. На весь Бахмут на сьогоднішній день залишаються всього чотири медичні працівники, йдеться в доповіді ООН, яка вийшла цього тижня.

За словами української влади, в регіоні було розгорнуто масштабний план евакуації мирних жителів, але частина жителів вважала за краще залишитися у своїх будинках. В основному це люди похилого віку та інваліди. Разом з ними змушені залишатися і молодші члени сімей, щоб доглядати рідних.

"Люди живуть на межі людських можливостей, вони просто виживають. Масштаб руйнувань шокує", - коментує ситуацію Умар Хан із Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Гуманітарні організації попереджають, що доставка допомоги в регіон стає дедалі складнішою, а ситуація погіршується з кожним днем.

Як повідомлялося, рашисти повертаються до оборони, наступ на Бахмут вкрай виснажив їх сили.

Статті

Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Луганськ
20.04.2024
19:37

«Ця війна не схожа на жодну іншу»: Україна продовжує напрацьовувати досвід психологічної підтримки поранених і тих, хто повернувся з полону

«Правду кажучи, мені не хочеться знов про все це згадувати… Так, я визнаю, що потребую допомоги психолога. Але зараз мені її не надають»
Всі статті