У Бахмуті окупанти весь день евакуювали вбитих і поранених - Мадяр

У неділю, 19 лютого, російська армія в Бахмуті влаштувала "санітарний" день і евакуювала вбитих і поранених. Про це у Телеграм повідомив командир взводу 2-ї штурмової роти при 28-й окремій механізованій бригаді імені Лицарів Зимового Походу Роберт Бровді (позивний Мадяр).

Він зазначив, що сьогодні внаслідок невдалих штурмових дій вночі окупанти весь день евакуюють з поля бою своїх поранених і вбитих солдатів. 

Мадяр повідомив, що ніч на 19 лютого в Бахмуті була досить інтенсивна, зокрема на західно-південній (район "Літачка") та північній околицях міста. На східній околиці було спокійно, а на флангах успіху росіяни не мали.

За його словами, окупантам не вдалося дійти до "Літачка", і ЗСУ робитимуть так, щоб вони не змогли зробити цього й в майбутньому.

"Прочитав, що китайці розглядають можливість постачання російській армії озброєння. Ну так собі новина, бо, мабуть, китайці можуть, але то такий сигнал, який я розглядаю на позитиві", - сказав Мадяр.

Він пояснив, що це означає, що ворогам не вистачає того боєкомплекту, який наразі в них у недостатній кількості.

Як повідомлялося, 18 лютого на Бахмутському напрямку прикордонники відбили атаку загарбників та взяли в полон чергового "вагнерівця". 

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті