У Авдіївці "Білі янголи" та волонтери евакуювали двох коней

У Авдіївці "Білі янголи" та волонтери евакуювали двох коней. Про це повідомляє Нацполіція України.

"Ці скакуни – з ферми у Ласточкиному, яку росіяни розбили навесні 2023 року. Тоді там загинуло близько 300 різних тварин. Більшість коней, які вижили, були евакуйовані разом з власником. А ці два дивом залишились. Вони здичавіли та не давались у руки людям. За «мустангами» вирушили поліцейські та волонтери організації «Порятунок тварин Харків», серед яких був професійний конюх з власним конем.  План був такий: дичаки побачать собрата й підуть за ним. Але по приїзді в Ласточкине коней не знайшли. Обшукали все – нікого. Тоді «Білі янголи» вирушили у справах до Авдіївки і там  побачили їх – витончені постаті на тлі руїн. У пошуках їжі, гнідки проскакали з п’ять кілометрів з села до міста", - розповіли у поліції.

Оскільки зв’язку не було, правоохоронці мерщій повернулися до волонтерів і вже разом наздогнали тварин.

У результаті план спрацював. "Помітивши товариша, коні потроху пішли за ним. Поодинокі мешканці могли бачити цю сюрреалістичну процесію: вершника й двох коней, які повільно брели за ним під звуки вибухів. Таким чином кортеж дістався до сусіднього села, а вже найближчим часом коней будуть евакуйовувати за межі області", - йдеться у дописі.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті