У 46-й бригаді припустили, на якій лінії зупиняться окупанти

Найімовірнішою лінією оборони ЗСУ у найближчий час може стати рубіж природної водної перепони по лінії Новобахмутівка-Новоселівка Перша-Карлівка. Про це повідомляють воїни 46-ї Окремої аеромобільної бригади ЗСУ у своєму Телеграм-каналі.

"Зараз противник реалізує свої задуми військами другого ешелону, які замінили "пошарпаний" перший ешелон. Причому і другий ешелеон - це вже теж не частини "першої свіжості", але тим не менш завдання свої вони виконують. При цьому в резерві на цьому напрямку противник зберігає 1-2 бригади (74 омсбр, як мінімум). Зараз їхня основна перевага - це відсутність у нас адекватних інженерно-фортифікаційних споруд (ІФС) на "заздалегідь підготовлених рубежах", де наші бригади не мають фізичної можливості "зачепитися" за землю. Противник уже на плечах зайшов у Ласточкине, Степове та Северне і продовжує.  Уже зараз противник зайняв стільки н.п., скільки ми зайняли за весь контрнаступ", - йдеться у повідомленні.

"У зв'язку з непідготовленістю адекватних ІФЗ у другій лінії оборони Авдіївки, а також наявністю не введених у бій резервів, за песимістичною оцінкою, найімовірнішою лінією оборони ЗСУ стане рубіж природної водної перепони по лінії Новобахмутівка-Новоселівка Перша-Карлівка (червона лінія на карті нижче). Крім того, для противника просування за цей рубіж істотно підвищить загрозу своїм флангам (синій пунктир на карті нижче). Розуміння цього дасть змогу запобігти обваленню фронту і подальшому просуванню ворога", - зазначають воїни.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті