Тихановська створює об'єднаний перехідний уряд Білорусі

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська заявила про рішення створити об'єднаний перехідний уряд та призначила чотирьох його тимчасових членів. Про це 9 серпня повідомив Белсат.

Таке рішення було ухвалено за підсумками конференції «Нова Білорусь», яка відбулася у Вільнюсі. На ній заздалегідь домовилися спробувати створити альтернативний уряд.

Світлана Тихановська підбила підсумки конференції та повідомила, що вирішила щодо пропозиції створити альтернативний уряд.

«Я ухвалила рішення створити об'єднаний перехідний кабінет. Це колективний виконавчий орган, який щодня працюватиме на головні цілі, відстоюватиме незалежність та суверенітет Республіки Білорусь, представлятиме національні інтереси Білорусі, здійснить фактичну деокупацію нашої країни”, - заявила Тихановська.

Вона також озвучила перші кандидатури кабміну: Павло Латушко став представником кабінету з транзиту влади, Олександр Азаров – представником із відновлення правопорядку, Валерій Ковалевський – представником із закордонних справ, Валерій Сахащик – представником із оборони та національної безпеки.

Як повідомлялося, раніше Світлана Тихановська заявляла, що на боці України у білоруських батальйонах із росією воюють 1,5 тисяч бійців.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті