"Тягнуть все, без розбору". В Маріуполі неофіційно дозволено мародерство – Андрющенко (ФОТО)

Мародерство в Маріуполі не зупиняється ані на хвилину. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

"Мародерство в Маріуполі не зупиняється ані на хвилину. Прямо зараз. Центр (до війни) міста. Квартал між пр. Металургів та вул. Куїнджі. Тягнуть посеред дня все, що залишилось цілим. Руками, машинами, причепами. Нажаль, не окупанти. Маріупольці", - написав він.

За його словами, окупаційна влада цього не помічає, бо перша була серед мародерів. 

Андрющенко зазначає, що від точки на фото до райвідділку поліції окупантів на розі Металургів/Франко - 150 метрів, а до районної окупаційної адміністрації - 70 метрів через дорогу. 

"Патрулі справно вишукують диверсантів за 20 метрів по пр. Металургів. Та всі роблять вигляд, що нічого не відбувається. В Маріуполі неофіційно дозволено мародерство з квартир людей в евакуації", - повідомив радник мера.

"Тому мародери й тягнуть. Все. Без розбору. Маріупольські пабліки наповнені об’явами з пропозиціями про продаж награбованого. Соромно і сумно одночасно", - підкреслив він.

Як повідомлялося раніше, мешканці Маріуполя, які залишилися без власного житла, можуть отримати "компенсацію" від окупантів лише після проходження фільтрації в "МГБ".

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті