Туреччина почала надавати довгостроковий дозвіл на проживання кримським татарам

Міграційна служба МВС Туреччини з початку серпня розпочала видачу довгострокового дозволу на проживання кримським татарам, визнавши за ними статус «співвітчизників з тюркським корінням». Про це повідомляє агентство "Анадолу".

Зазначається, що посвідка на проживання кримським татарам видається за дорученням глави МВС Сулеймана Сойлу від червня 2022 року. Раніше під цей статус підпадали турки-ахиска, уйгури, етнічні турки з Болгарії та Греції.

Згідно з чинним законодавством, довгостроковий дозвіл на проживання в Туреччині можуть отримати лише іноземці, які перебувають у країні безперервно протягом восьми років. Відтепер від кримських татар не буде потрібно виконання цієї умови.

Охочі скористатися цим правом зможуть звернутися до регіональних управлінь міграції з необхідними документами, попередньо записавшись на зустріч на сайті «e-ikamet.goc.gov.tr».

Згідно з офіційними даними, лише 5% іноземців, які проживають у Туреччині, мають довгостроковий дозвіл на проживання. При цьому довгостроковий дозвіл на проживання мають 75% іноземців, що проживають в Туреччині, з тюркським корінням.

"Туреччина по сьогоднішній день простягла руку допомоги 4296 співвітчизникам з тюркським корінням, що зазнали на собі негативного впливу війни між Україною і РФ. У спеціальних центрах у п'яти провінціях Туреччини розміщено 2804 співвітчизники з тюркським корінням з України, включаючи 409 кримських татар та 2395 - турків-ахиска", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що відповідно до норми отримання громадянства Туреччини «у винятковому порядку», передбаченої для категорії осіб у статусі «співвітчизників з тюркським корінням», починаючи з 2002 року громадянство Туреччини отримали 101 995 турків-ахиска та 6787 – уйгурів.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті