Турецькі банки прикрили росіянам лавочку "карткового туризму"

Росіяни більше не зможуть робити перекази з карток турецьких банків через SWIFT в інші країни. Про це пишуть росЗМІ 5 лютого.

Опція і так працювала з обмеженнями, а тепер винятків не стало взагалі — платежі не проходять нікуди, окрім росії, скаржаться росіяни, які там відкрили рахунки.

"Платежі не проходять навіть у тих, хто має і ВНЖ, і давно відкритий рахунок, і суми переказів підходять під вимоги турецьких банків. Операції або не проходять з формальних причин, або гроші в результаті все одно повертаються назад. Не виходить провести перекази і через MoneyGram, і за допомогою Western Union або Wise. Деяким росіянам у банках кажуть, що це пов'язано з розпорядженням від Центрального банку Туреччини", - повідомляє російська "Фонтанка".

Це може поставити під загрозу так званий картковий туризм, коли росіяни прилітали до Туреччини на 1–2 дні, щоб відкрити зарубіжний рахунок.

До цього турецька влада посилила правила отримання ВНЖ, а тисячам громадян росії наказали залишити Туреччину в 10-денний термін.

РосЗМІ також зазначають, що США продовжують посилювати тиск на Туреччину, яка після початку війни в Україні стала чи не найбільшим «хабом» щодо обходу санкцій проти росії.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті