Турецька компанія Baykar почала будувати в Україні завод з виробництва безпілотників

Турецька компанія Baykar почала будувати в Україні завод з виробництва безпілотних летальних апаратів Bayraktar. Про це заявив у понеділок в ефірі єдиного телемарафону міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, - повідомляє Liga.net.

"Завод почав будуватися фактично, а не тільки у меморандумі. Це саме той великий завод Bayraktar, про який ще кілька років тому домовлялися, потім були зупинки, скандали. Сьогодні цей завод починає будуватися, ми перейшли до реальних кроків", – сказав Олександр Камишін.

У повідомленні нагадується, що 8 липня Камишін в межах візиту президента України в Туреччину підписав із Міністерством промисловості та технологій Турецької Республіки новий меморандум про розвиток потужностей і можливостей виробництва різних типів БПЛА.

Міністр заявив, що "мова йде про інші виробництва", про які поки що говорити не можна.

В Україні планують збирати не лише Bayraktar TB2, але й важкий безпілотник Akıncı, безпілотний винищувач Kızılelma, а також іншу техніку компанії. БПЛА Akıncı використовуватимуть українські двигуни МС-500 та АІ-450, залежно від вибору клієнта, а Kızılelma комплектуватимуть українськими двигунами АІ-25.

Статті

Донецьк
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті