Туреччина знову хоче прийняти у себе переговори між Україною та росією

Туреччина вбачає переговори найефективнішим способом усунення загроз та припинення війни та готова надати майданчик для проведення мирних переговорів між Україною та росією. Про це сьогодні, на відкритті саміту зі стратегічних комунікацій Stratcom Summit 2023, що проходить в Стамбулі, сказав міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан, - повідомляє "Укрінформ".

“Найефективнішим способом усунення загроз, безсумнівно, є якнайшвидше припинення війни шляхом переговорів… У разі визначення умов, Туреччина може знову прийняти мирні переговори між Росією та Україною”, - сказав міністр.

Хакан Фідан нагадав, що Туреччина надає політичну та стратегічну підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України, включаючи Крим.

Щодо палестино-ізраїльського конфлікту, міністр наголосив на тому, що повинно бути досягнуто повне припинення вогню, і до Гази має надійти допомога.

«Ми ведемо інтенсивну дипломатію на основі рішення про створення двох держав. У наших ініціативах і переговорах ми спостерігаємо, що єдиним рішенням ізраїльсько-палестинської проблеми є створення незалежної палестинської держави зі столицею Східним Єрусалимом”, - сказав Хакан Фідан.

Міністр нагадав про те, що Туреччина висловила готовність бути гарантом у досягненні домовленостей між Палестиною та Ізраїлем.

Цього року темою саміту є “Глобальна відповідь на гібридні виклики: стабільність, безпека, солідарність”. У ході панельних обговорень порушуватиметься широкий спектр питань - від боротьби з дезінформацією до нових технологій і штучного інтелекту, від створення глобальної стійкості в умовах криз і можливостей до заснованої на правді, прозорої та відкритої комунікації в епоху ескалації невизначеності, гуманітарні та екологічні кризи, регіональна нестабільність на міжнародній арені.

Нагадаємо, що 29 березня минулого року в Стамбулі відбулися переговори між українською та російською делегаціями за організації турецької сторони. Пізніше Туреччина неодноразово висловлювала готовність для надання майданчика та створення умов для мирних переговорів між Україною та росією.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті