Туреччина припинила транзит підсанкційних товарів до РФ

Туреччина припинила транзит до росії товарів, які перебувають під санкціями західних країн. Про це інформує  Еспрессо з посиланням на  Reuters 20 березня.

Агентство пише, що Туреччина зробила це після року повномасштабної війни росії проти України, а також після посилання тиску на Анкару з боку США та Європи з вимогою дотримуватися санкцій.

Так уряд Туреччини передав компаніям список підсанкційних іноземних товарів. За словами голови Стамбульської асоціації експортерів чорних та кольорових металів Четіна Текделіоглу, влада доручила їм не перенаправляти такі товари до росії з 1 березня 2023 року. 

"Будь-які товари із цього списку заблоковані для ввезення з Росії незалежно від країни походження", - сказав він.

Водночас офіційний представник ЄС повідомив агентству Reuters, що Туреччина усно запевнила Єврокомісію в тому, що з 1 березня товари, на які накладені обмеження та на які поширюється експортний контроль ЄС, США чи Великої Британії, не переправлятимуть у росію. 

Агентство пише, що враховуючи "серйозні попередження" від західних урядів, таке рішення було "можливістю" уникнути конфронтації з Євросоюзом. Саме на нього, за словами Текделіоглу, припадає половину турецького експорту в рамках спільного митного союзу.

"Був перелік обмежень на реекспорт із зон вільної торгівлі в Росію, починаючи з березня, і була дана вказівка", - наголосив він і додав, що товари, виготовлені в Туреччині, навіть з комплектуючими з інших країн, все одно можуть поставлятися в РФ.

Нагадаємо, раніше у МЗС Туреччини заявили, що анексія росією українського півострова Крим була незаконною. 

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті