Ціни на російську нафту не повинні перевищувати 40 доларів за барель – Зеленський

Ціни на російську нафту не повинні перевищувати 30-40 доларів за барель. Про це 26 листопада під час виступу після Міжнародного саміту "Grain From Ukraine" заявив Володимир Зеленський.

"Хотілося б, щоб ці санкції щодо ціни на нафту спрацювали не політично, а реально. Щоб росія потім не використала ці мільярди. А ми говоримо про десятки мільярдів. Обмеження, яке сьогодні розглядається, становить близько 65 доларів. Я вважаю, що воно штучне: РФ заробить ті десятки мільярдів. Ми хотіли б, щоб санкції виявилися результативними і обмеження були на рівні 30-40 доларів, щоб росія їх відчувала", - заявив глава держави.

За словами Зеленського, зараз обговорюється можливість запровадження дев'ятого пакету санкцій проти РФ. Особливо намагаються не допускати пауз в обмеженнях Росії українські дипломати.

Також наші переговорники "дотискають" зниження граничної ціни на нафту. Водночас президент подякував литовським та польським партнерам за підтримку позиції України, а також усім країнам, які приєдналися до санкцій.

Нагадаємо, раніше Польща та країни Балтії не схвалили "щедру" цінову стелю на російську нафту.

Статті

Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Всі статті