"Це закінчиться пеклом... Люди вбиватимуть один одного на вулицях Москви": у Мережі з'явився "злив" розмови нібито мільярдера з РФ

У росії журналісти проєкту "Система" (розслідувальний проєкт "Настоящего Времени" і "Радіо Свобода") отримали поштою посилання на викладений у відкритий доступ аудіозапис розмови, імовірно, мільярдера Романа Троценка. Його співрозмовника в листі вказано не було, але, судячи з розмови, ним може бути бізнесмен Микола Матушевський, - повідомляє "НВ".

Троценко - колишній президент "Об'єднаної суднобудівельної корпорації" та екс-радник президента "Роснефти" Ігоря Сєчіна, один із відносно близьких до Путіна бізнесменів. Матушевський - давній приятель Троценка і творець московського дизайн-заводу "Флакон" - публічно співчуває опозиції, наприклад, опублікував в інстаграмі відео з протестів у Москві 2021 року.

Лист "Системі" надіслали з імейл-адреси, що містить у назві ім'я Oleg, але не прив'язаної до жодних соцмереж. Автор листа надав як непрямий доказ автентичності запису справжній телефонний номер Троценка. На запитання редакції він не відповів.

Троценко підтвердив "Системі", що знає Матушевського, але не спілкувався з ним "року півтора, напевно". Голос Романа з аудіозапису не схожий на голос Троценка, вважає його знайомий і припускає, що запис могли сфабрикувати конкуренти: "Він великий бізнесмен, десь комусь заважає".

Після того як журналіст "Системы" зв'язався з Матушевським, той повідомив, що не знає, про що йдеться, і попросив посилання на запис. Через приблизно 40 хвилин (стільки ж триває сам запис) Матушевський сказав, що "цієї розмови не було". Він додав, що востаннє спілкувався з Троценком 2022 року і вже точно ніколи не обговорював політику. "Я думаю, це фейк або чийсь безглуздий жарт із застосуванням ШІ [штучного інтелекту]", - додав Матушевський.

На записі чути такі слова: "Росія... опинилася в лапах якихось мудил", "Це закінчиться пеклом. Люди вбиватимуть один одного на вулицях Москви", у розмові також путіна називають "придурком".

"Як може жити і розвиватися країна, де єдиною ідеологією є заробляння бабок і утримання влади однією групою людей? Ніякої ж концепції "далі" немає. Вони помруть у якийсь момент і не залишать за собою нічого. Це просто буде випалена пустеля", - каже нібито "Троценко". За його словами, росіяни в якийсь момент зрозуміють, що потрібно їхати, але "буде вже пізно".

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті