"Це суто комерційна послуга": Буданов підтвердив, що росіяни могли купувати супутникові знімки в компаній США для ударів по Україні

Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов підтвердив, що росіяни могли купувати супутникові знімки в американських компаній для ударів по Україні, як перед тим йшлося в матеріалі американського видання The Atlantic. Свою позицію Буданов озвучив у коментарі "Суспільному" 21 березня.

"Всі країни купують, і ми в тому числі. Це суто комерційна послуга. Вони і раніше використовували комерційні знімки", - сказав Буданов.

Раніше видання The Atlantic з посиланням на джерело в українському військовому відомстві повідомило, що дальні удари крилатими ракетами РФ, найімовірніше, завдає із використанням супутникових знімків, наданих американськими компаніями. Зазначалось, послідовність подій при цьому є такою: супутник робить знімки місця, а через кілька днів або тижнів прилітає ракета. Іноді після цього інший супутник робить додаткові зображення, можливо, для перевірки ступеня шкоди.

"Кількість збігів, коли за фото слідують удари, занадто велика, щоб бути випадковою", - цитувало видання The Atlantic свого співрозмовника.

Раніше також Зеленський повідомив про окрему доповідь Буданова щодо планів росіян.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті