Це спроба уповільнити допомогу ЗСУ – Зеленський відкинув причетність України до вибухів на "Північних потоках"

Україна ніяк не пов'язана із підривом газопроводів "Північний потік". Про це 10 березня на спільній прес-конференції заявив Володимир Зеленський.

"Щодо "Північного потоку", то ми не маємо до цього жодного відношення. Такі заяви робляться, щоб уповільнення було допомоги Україні. Ми чітко розуміємо в якій мережі інформаційно, де це з'являлося, на яких медіамайданчиках яких держав, як це могло бути", – заявив глава держави.

Зеленський наголосив, що звинувачення у бік України грають на руку росії. Причому це робиться, коли наша країна бореться не лише з країною-окупантом, а й людьми, які зацікавлені лише у прибутку, коли їхній бізнес постраждав через потужні санкції або зниження товарообігу з державою терористом.

"Багато різних паралельних процесів на жаль йдуть. Є держави треті, які дають обходити санкції росії. З одного боку підтримують Україну, наш суверенітет, навіть щось Україні передають для "галочки", а з іншого боку роблять обходи санкцій, де заробляють десятки мільярдів доларів та порівняно з довоєнним періодом мають збільшений товарообіг з росією", - додав Зеленський.

Нагадаємо, раніше у Міноборони ФРН заявили, що вибухи на "Північних потоках" могли бути зрежисованою операцією з метою звинуватити Україну.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті