"Це не примха, а необхідність, від якої виграють всі". Українців закликають до свідомого споживання електроенергії

Після російских атак на енергосистему України українців закликають заощаджувати електроенергію. Про це повідомив у Facebook зробив генеральний директор Yasno Сергій Коваленко 12 квітня.

"Я вже багато разів казав, що ми не можемо більше ставитися до електроенергії, як до чогось, що буде і з нами завжди. Особливо коли ворог виносить критичні об’єкти один за одним. Генерації стає менше, хвилювання серед суспільства більше.  І це повертає нас до питання енергоефективності у побуті. Зараз дуже важливо тримати баланс в енергосистемі й не додавати енергетикам роботи", - зазначив Коваленко.

Він закликає кожного українця - взяти на себе обов’язок свідомого використання енергії.  

  • Не навантажувати систему у пікові години, а саме з 19 до 22.
  • Періть вночі, грійте чайник на вогні, якщо є газ.
  • На бойлері встановіть мінімальну температуру, із якою буде комфортно митися.  Не користуйтеся світлом у кімнатах, де нікого нема.  
  • Змініть звичайні лампочки розжарювання на LED.
  • Замість звичайних розеток прикрутіть "розумні": які працюватимуть у певний період часу або ті, що рахуватимуть спожиті кіловати. 

"Так, не всі мають змогу в мить стати енергоефективними. Але тут як із донатами – маленьких не буває. Вимкнені світло й прилади від мережі – це вже велика поміч.  Часто говорять про Європу, як взірець усього. Енергоефективність для них є щоденним базисом. Менше проводять часу вдома. Зайвий раз не нагрівають воду для душу. Скручують термостати взимку. У Німеччині колись можна було виграти 1000 євро, якщо скоротиш споживання на 10 і більше відсотків. Але бажання стати енергоефективним у власній рутині має залежати не від призів, бонусів чи винагород. Це повинно бути свідомим рішенням, перетворитися на спосіб життя. І це набагато легше, ніж воно здається на перший погляд.  Ми пройшли опалювальний сезон. Погода, як для квітня, неймовірна. Буде ставати тепліше, а світовий день довше. Це ідеальні умови для того, щоб привчити себе споживати свідомо. Бо це не примха, а необхідність, від якої виграють всі. Ми, бо матимемо постійний струм, а енергетики – менше роботи", - пояснив Коваленко.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті