"Це не примха, а необхідність, від якої виграють всі". Українців закликають до свідомого споживання електроенергії

Після російских атак на енергосистему України українців закликають заощаджувати електроенергію. Про це повідомив у Facebook зробив генеральний директор Yasno Сергій Коваленко 12 квітня.

"Я вже багато разів казав, що ми не можемо більше ставитися до електроенергії, як до чогось, що буде і з нами завжди. Особливо коли ворог виносить критичні об’єкти один за одним. Генерації стає менше, хвилювання серед суспільства більше.  І це повертає нас до питання енергоефективності у побуті. Зараз дуже важливо тримати баланс в енергосистемі й не додавати енергетикам роботи", - зазначив Коваленко.

Він закликає кожного українця - взяти на себе обов’язок свідомого використання енергії.  

  • Не навантажувати систему у пікові години, а саме з 19 до 22.
  • Періть вночі, грійте чайник на вогні, якщо є газ.
  • На бойлері встановіть мінімальну температуру, із якою буде комфортно митися.  Не користуйтеся світлом у кімнатах, де нікого нема.  
  • Змініть звичайні лампочки розжарювання на LED.
  • Замість звичайних розеток прикрутіть "розумні": які працюватимуть у певний період часу або ті, що рахуватимуть спожиті кіловати. 

"Так, не всі мають змогу в мить стати енергоефективними. Але тут як із донатами – маленьких не буває. Вимкнені світло й прилади від мережі – це вже велика поміч.  Часто говорять про Європу, як взірець усього. Енергоефективність для них є щоденним базисом. Менше проводять часу вдома. Зайвий раз не нагрівають воду для душу. Скручують термостати взимку. У Німеччині колись можна було виграти 1000 євро, якщо скоротиш споживання на 10 і більше відсотків. Але бажання стати енергоефективним у власній рутині має залежати не від призів, бонусів чи винагород. Це повинно бути свідомим рішенням, перетворитися на спосіб життя. І це набагато легше, ніж воно здається на перший погляд.  Ми пройшли опалювальний сезон. Погода, як для квітня, неймовірна. Буде ставати тепліше, а світовий день довше. Це ідеальні умови для того, щоб привчити себе споживати свідомо. Бо це не примха, а необхідність, від якої виграють всі. Ми, бо матимемо постійний струм, а енергетики – менше роботи", - пояснив Коваленко.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті