Трьох псевдопосадовців незаконних "органів влади ЛНР" оголошено в розшук, їх судитимуть за колабораціонізм

Трьох псевдопосадовців незаконних "органів влади" на Луганщині судитимуть за колабораціонізм. Про це повідомили на сайті Офісу генпрокурора України 7 листопада.

"Прокурори Сватівської та Старобільської окружних прокуратур Луганської області направили до суду обвинувальні акти стосовно трьох осіб за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України)", – йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що навесні 2022 року мешканці Луганщини добровільно почали співпрацювати з окупантами, сприяти їхній загарбницькій діяльності та легалізації окупаційного режиму держави-агресора.

Уточнюється, що очільницею так званого "відділу агропромислового розвитку адміністрації Новопсковського району ЛНР" стала колишня чиновниця, яка обіймала в органах державної влади керівну посаду у сфері управління АПК. Вона займається перепідпорядкуванням сільгосппідприємств району окупаційній владі та організацією сплати податків до бюджету так званої "ЛНР".

Погодилася служити ворогу і колишня держслужбовиця, яка працювала в службі у справах дітей у Сватовому. Її призначено на посаду начальника так званого "відділу з питань державної цивільної служби та кадрів адміністрації Сватівського району ЛНР".

Зазначається, що колишній директор "Центру з надання соціальних послуг" Троїцької селищної ради став директором "Троїцького комплексного центру соціального обслуговування населення (надання послуг)".

"Псевдопосадовці забезпечують роботу підрозділів окупаційних "органів влади" відповідно до "законодавства ЛНР", – пише відомство. – Обвинувачені перебуватимуть у розшуку до моменту затримання. Усім заочно обрано судом запобіжний захід у вигляді тримання під вартою".

Раніше повідомлялось, що суд відправив "топ-чиновницю" окупаційного "міністерства" Криму за ґрати на 12 років.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті