Трьох псевдопосадовців незаконних "органів влади ЛНР" оголошено в розшук, їх судитимуть за колабораціонізм

Трьох псевдопосадовців незаконних "органів влади" на Луганщині судитимуть за колабораціонізм. Про це повідомили на сайті Офісу генпрокурора України 7 листопада.

"Прокурори Сватівської та Старобільської окружних прокуратур Луганської області направили до суду обвинувальні акти стосовно трьох осіб за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України)", – йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що навесні 2022 року мешканці Луганщини добровільно почали співпрацювати з окупантами, сприяти їхній загарбницькій діяльності та легалізації окупаційного режиму держави-агресора.

Уточнюється, що очільницею так званого "відділу агропромислового розвитку адміністрації Новопсковського району ЛНР" стала колишня чиновниця, яка обіймала в органах державної влади керівну посаду у сфері управління АПК. Вона займається перепідпорядкуванням сільгосппідприємств району окупаційній владі та організацією сплати податків до бюджету так званої "ЛНР".

Погодилася служити ворогу і колишня держслужбовиця, яка працювала в службі у справах дітей у Сватовому. Її призначено на посаду начальника так званого "відділу з питань державної цивільної служби та кадрів адміністрації Сватівського району ЛНР".

Зазначається, що колишній директор "Центру з надання соціальних послуг" Троїцької селищної ради став директором "Троїцького комплексного центру соціального обслуговування населення (надання послуг)".

"Псевдопосадовці забезпечують роботу підрозділів окупаційних "органів влади" відповідно до "законодавства ЛНР", – пише відомство. – Обвинувачені перебуватимуть у розшуку до моменту затримання. Усім заочно обрано судом запобіжний захід у вигляді тримання під вартою".

Раніше повідомлялось, що суд відправив "топ-чиновницю" окупаційного "міністерства" Криму за ґрати на 12 років.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті