Лише демонтаж російських терористичних можливостей може принести мир - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що принести мир можуть лише демонтаж російських терористичних можливостей, звільнення української землі від окупації та притягнення російських убивць до відповідальності. Про це Зеленський сказав у вечірньому зверненні 5 грудня.

Він зазначив, що російський терор знову торкається сусідніх держав. Цього разу – Молдови.

"Знову перебої з електрикою в Молдові. І це вкотре доводить, що здатність росії до таких масованих терористичних ударів – це загроза не лише Україні, а всьому нашому регіону. Як мінімум. Коли один терорист дестабілізує життя інших – це спільне завдання: зупинити терор", - заявив Зеленський.

Він наголосив, що "сьогоднішньою ракетною атакою росія відзначила чергову річницю підписання Будапештського меморандуму".

"Документа, чия доля дає відповіді на багато і нинішні питання про росію. Щось просто підписати з цими терористами – миру не буде. Щось просто узгодити з ними – точно порушать. Віддати росії хоча б один із елементів безпеки інших – означає нову війну", - сказав він.

"Тому й потрібне принципове продовження чинної політики сумлінних держав світу: лише демонтаж російських терористичних можливостей, лише звільнення всієї нашої землі і лише притягнення вбивць до відповідальності може дати мир. Вірю, прийдемо до цього", - додав президент.

Нагадаємо, внаслідок російських ударів по Україні 5 грудня загинуло четверо людей.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті