Танки "Абрамс" прибудуть в Україну "не раніше кінця 2023 року" - ЗМІ

Постачання Україні 31 американського танка "Абрамс", про що минулого тижня оголосив президент США Джо Байден, можливі не раніше кінця 2023 року. Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на The Washington Post.

За даними видання, Києву передадуть сучасну модифікацію основного бойового танка M1A2, яку не вилучатимуть із військових запасів США, а збудують спеціально для України без секретної броні із збідненого урану.

Телеканал CNN також передавав, що Київ зможе отримати танки Абрамс не раніше, ніж за рік.

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю Sky News 27 січня говорив, що навіть якщо поставки танків відбудуться в серпні 2023 року, то це буде "надто пізно".

Раніше США оголосили про готовність поставити 31 танк "Абрамс", а Німеччина повідомила, що передасть 14 своїх танків "Леопард", а також надасть дозвіл іншим країнам на постачання "Леопардів" Україні. Таким чином, Київ може отримати щонайменше 112 німецьких танків "Леопард". Очікується, що вони можуть з'явитись в Україні протягом двох-трьох місяців.

У ЗСУ заявляли, що для успішного контрнаступу на фронті їм знадобиться 300 західних танків.

Статті

Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Всі статті