Ситуація на лівому березі Дніпра ускладнилась через замерзання ріки - ISW

Через замерзання ріки Дніпро ускладнилась ситуація на її лівому березі. Про це з посиланням на російські джерела повідомив Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті від 17 січня.

"Російські джерела стверджували, що річка Дніпро замерзла в багатьох районах, що ускладнює українським військам перетин річки та дії російських військ на островах Дніпра. Повідомляється, що частини російської 205-ї мотострілецької бригади (49-та САП, СМД) та 2-го зенітно-ракетного полку (104-та повітряно-десантна дивізія) діють поблизу островів річки Дніпро та поблизу Козачі Лагері (на захід від с. Кринки) відповідно", - сказано у звіті.  

Зазначається, що українські сили утримують позиції на східному (лівому) березі Херсонської області на тлі продовження позиційних боїв 17 січня, але підтверджених змін лінії фронту в цьому районі не було. 

Одночасно зазначається, що окупантам також важче діяти на островах Дніпра. 

"Російський мілблогер стверджував, що особовий склад 8-ї роти 810-ї морської піхотної бригади (Чорноморський флот) підняв російський прапор над центром Кринки, хоча ISW не побачив жодних візуальних доказів, які б підтверджували це твердження. Позиційні бої тривали поблизу села Кринки", - пишуть також аналітики.

Раніше повідомлялось, що заходи Сил оборони із розширення плацдарму на лівобережжі Дніпра в Херсонській області тривають.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті