Сирський: на окремих ділянках Бахмутського напрямку ворог відступив на дистанцію до 2 кілометрів

Командувач Східного угруповання військ Олександр Сирський повідомив, что Сили оборони на Бахмутському напрямку ведуть ефективні контратаки, завдяки чому окупанти на окремих ділянках фронту відступили на дистанцію до 2-х кілометрів. Про це він пише у своєму Телеграм-каналі 10 травня.

"Завдяки продуманій обороні на Бахмутському напрямку, ми отримуємо результати ефективних дій наших підрозділів. У тому числі, проводимо ефективні контратаки. На окремих ділянках фронту ворог не зміг втримати натиск українських захисників та відступив на дистанцію до 2-х кілометрів", - повідомив Сирський.

Він зазначив, що саме грамотне проведення оборонної операції виснажило підготовлені сили пвк «вагнер» та змусило на певних напрямках замінити їх гірше підготовленими підрозділами регулярних військ рф, котрі зазнали поразки та відійшли.

"Попри значну концентрацію військ та гучні заяви російських військових злочинців про наміри взяти Бахмут до 9-го травня, ворог так і не зміг захопити українське місто. Наші сили оборони надійно тримають фронт та не дають ворогу просунутись вперед. Битва за Бахмут триває…", - уточнив Сирський.

Командувач окремо відзначив роботу 3-ї окремої штурмової бригади, яка в бою завдала ворогу потужного удару та показала міць української армії.

"Як казав Карл Фон Клаузевіц: «Війна ведеться до перемоги. І крапка»", - підсумував Олександр Сирський. 

Як повідомлялося, Сирський 6 травня побував у районах ведення бойових дій, де зустрівся з командирами бойових частин.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті