Сили оборони закріпились на лівому березі Дніпра на кількох плацдармах, відбили 6 атак - Генштаб

Українські захисники закріпились на кількох плацдармах на Херсонському напрямку на лівому березі Дніпра. Про це повідомляється у зведені Генштабу ЗСУ від 18:00 17 листопада. 

"На лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку, завдяки мужності та професійності українських морських піхотинців, у взаємодії з іншими підрозділами Сил оборони, вдалося закріпитися на декількох плацдармах. Сили оборони продовжують утримувати займані рубежі, відбили 6 атак ворога, проводять заходи щодо розширення займаного плацдарму", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. Протягом доби відбулось 53 бойових зіткнення на всіх ділянках фронту.

"Протягом доби авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу та 2 - по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділами ракетних військ нанесено ураження по 3 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 6 артилерійських засобах, 1 засобу протиповітряної оборони, 1 пункту управління та 1 складу боєприпасів противника", - сказано також у повідомленні.

Загалом ворог завдав один ракетний та 24 авіаційні удари, здійснив 18 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Також, російська федерація завдала чергового авіаційного удару по Україні, застосувавши ударні БПЛА типу "Shahed-136/131". В результаті бойової роботи силами та засобами протиповітряної оборони знищено 9 ударних БПЛА.

Раніше повідомлялось, що ЗСУ перекидають на лівий берег Дніпра техніку та особовий склад і продовжують там більш масштабні наземні операції.

Статті

Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Всі статті