Сили оборони за добу брали участь у 36 бойових зіткненнях на Донбасі та знищили 4 склади боєприпасів і ПММ ворога

Сили оборони України минулої доби взяли участь у 36 бойових зіткненнях на Донбасі та знищили два склади боєприпасів і два склади ПММ. Про це 18 травня в ранковому зведенні повідомив Генштаб ЗСУ.

"Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках - відбулося 36 бойових зіткнень. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут і Мар'їнка", - повідомили українські військові.

Також за минулу добу росіяни завдали чергових ракетних ударів по Україні. Повідомляється про 15 таких ударів - під вогнем опинилися Бахмут, Херсон і Одеса. Крім цього, за минулу добу було зафіксовано 42 авіаційні удари і 101 обстріл із РСЗВ. На жаль, відомо про постраждалих людей і пошкодження цивільної інфраструктури.

Своєю чергою українська авіація минулої доби завдала 20 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки ворога, причому вісім із них припали на ЗРК росіян. Також у повітрі вдалося знищити два розвідувальні БПЛА "Орлан-10".

"Підрозділи ракетних військ і артилерії вразили 1 пункт управління, 6 районів зосередження живої сили, 2 склади боєприпасів, 2 склади паливно-мастильних матеріалів, 1 артилерійський підрозділ на вогневій позиції, 2 засоби протиповітряної оборони та ще 2 важливі цілі противника", - додали в Генштабі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одесі пролунали вибухи під час повітряної тривоги в області.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті