Сили оборони відбили атаки на 11 населених пунктів Донбасу і завдали 33 ударів по скупченнях окупантів

Сили оборони України за минулу добу відбили атаки на 11 населених пунктів у Донецькій та Луганській областях, а також завдали 33 ударів по районах скупчення окупантів. Про це 12 лютого у ранковому зведенні повідомляє Генштаб ЗСУ.

"За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах Білогорівки та Серебрянського лісництва Луганської області та Торського, Федорівки, Бахмута, Іванівського, Часового Яру, Первомайського, Побєди, Мар'їнки та Вугледара Донецької області", - повідомили українські військові.

Загалом, як зазначають у Генштабі, рашисти продовжують спроби наступати на Авдіївському, Бахмутському, Лиманському, Куп'янському та Новопавлівському напрямках. У своїх атаках окупанти активно застосовують оперативно-тактичну та армійську авіацію для ударів по наших військах.

Внаслідок цих дій наші захисники збили літак Су-25 та безпілотник типу "Орлан". Українські пілоти за добу завдали 19 ударів по районах зосередження окупантів, а також знищили дві позиції зенітно-ракетних комплексів.

"Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 14 районів зосередження живої сили противника та зенітно-ракетний комплекс", - додали в Генштабі.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що за добу було ліквідовано понад 1000 окупантів.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті