"Сидять у кайданках, у туалет ходять у пляшку": російські окупанти з Донецького напрямку знову скаржаться на знущання командування

Російські військовослужбовці з Донецького напрямку поскаржилися на побиття з боку командування, після чого їх кілька днів тримали закутими в кайданках. Відповідне відео опублікував російський опозиційний паблік "Осторожно, новости".

Відеозапис, який військовослужбовці передали журналістам, було знято вночі 13 січня. На ньому - службовці військової частини №41680, яких командування побило, а потім прикувало кайданками до поручнів. Чоловіки провели у знерухомленому стані кілька днів: увесь цей час їх не годували (товариші по службі ділилися енергетиками, водою, соками) і не відпускали в туалет, через що їм доводилося користуватися пляшкою. Як розповіли чоловіки, після одного з них відправили на передову, інший утік.

За словами військових, такий захід було вжито "через перевірки" в частині. Військовослужбовець, який зняв відео, вже кілька днів недоступний. Як розповіли його товариші по службі, командування намагалося глушити інтернет, щоб ролики не змогли поширитися. Перед тим, як зник зі зв'язку, автор відео передав товаришам по службі, що його "хочуть обнулити".

Раніше солдати з цієї частини скаржилися на грошові побори і побиття з боку командування. Їхні родичі також записували відеозвернення, в яких закликали до перевірок.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті