Священик УПЦ МП штовхнув журналістку й пошкодив камеру біля Лаври: "Суспільне" звернеться до поліції

Священик УПЦ МП штовхнув журналістку "Суспільного" й пошкодив камеру оператору біля Лаври 30 березня. Про це повідомило "Суспільне".

"Після ранкової служби на території Києво-Печерської лаври один зі священників заважав працювати знімальній групі Суспільного, штовхнув кореспондентку Дар'ю Нематіан Золбін та зірвав кріплення на камері оператора Віктора Мозгового", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що це трапилось, коли журналістка намагалася поставити запитання митрополиту Павлу щодо роботи комісії Мінкульту з передачі будівель Лаври державі.

У відповідь митрополит сказав, що "не бачив комісії" та запропонував журналістці посповідатися. Після цього один зі священників штовхнув журналістку в плече, заважав знімати оператору та зірвав кріплення для мікрофона на камері.

"Суспільне" звернеться до поліції щодо перешкоджання журналістській діяльності", – сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що митрополит УПЦ МП Павло перейшов до погроз журналістам.

Статті

Світ
19.03.2024
05:50

«Поки ми не переможемо остаточно, встановлювати таку зону було б передчасно». Російські ЗМІ про Україну

Яке ж це приголомшливе почуття, коли тобі не соромно за свою країну. Не тому, що твоя Батьківщина завжди і в усьому найкраща. Зовсім не в усьому і далеко не завжди. А тому що після нищівної поразки в холодній війні Росія відмовилася прийняти...
Донбас
17.03.2024
19:51

Вибори в "ДНР": "спостерігачі" з автоматами, танці донецького "мера" і "геополітик" з Італії. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу щосили намагалися продемонструвати, що вибори президента чужої країни на анексованих територіях України відбуваються законно, прозоро і чесно. При цьому часто ліва рука не знала, що робить права. Іншими...
Країна
16.03.2024
14:16

Виплати переселенцям: хто залишиться без допомоги

З 1 березня в Україні змінився підхід до надання державних виплат внутрішньо переміщеним особам. В результаті – щомісячну допомогу втратили близько мільйона українців.
Всі статті