Священники УПЦ МП почали виїжджати з Лаври - Ткаченко

Попри заяви про брак часу, представники УПЦ МП продовжують вивозити майно з приміщень Києво-Печерської Лаври. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, - пише Укрінформ.

"Від представників УПЦ МП були листи до заповідника "Києво-Печерська лавра" стосовно того, що вони не встигають виїхати до 29 березня. Але процес виїзду відбувається: це може засвідчити будь-який перехожий у Лаврі. Вивозять бойлери, стільці, столи", - зазначив міністр.

За його словами, державні органи контролюють процес переїзду, зокрема, МВС та СБУ здійснюють перевірки на виїзді з Лаври.

Також Ткаченко сказав, що заяви представників УПЦ про відсутність нового місця для складування накопиченого за 35 років майна не відповідають дійсності: "Бойлери ж перевозять кудись". Водночас очільник МКІП зауважив, що "не брати облаштували приміщення, а прихожани, які жертвували Лаврі, і вивіз того майна порушує законні запитання".

Заразом міністр нагадав, що на території Лаври продовжує працювати Міжвідомча комісія, яка має зафіксувати стан збереження нерухомого та рухомого майна - музейних експонатів, які також були в користуванні УПЦ МП. За його словами, щойно комісія завершить свою роботу – можна буде чітко казати про порушення.

"Наголошу, що всі питання вирішуватимуться, згідно з законом, у конкретний послідовний спосіб", - сказав очільник МКІП.

Як повідомлялося, Національний заповідник «Києво-Печерська лавра» 10 березня направив Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі (Чоловічому монастирю) УПЦ МП попередження про розірвання Договору № 2 від 19 липня 2013 року про безоплатне користування релігійною організацією культовими будівлями та іншим майном на підставі виявлених Міжвідомчою робочою групою порушень умов договору. Згідно з ним, представники УПЦ МП мають полишити приміщення Лаври до 29 березня.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті