Супутникові знімки підтверджують, що табір вагнерівців у Білорусі продовжують демонтувати

Демонтаж табору в селі Ціль під Осиповичами в Білорусі ще триває. Про це свідчить ексклюзивний супутниковий знімок за 9 вересня 2023 року, отриманий білоруською службою "Радіо Свобода" від сервісу Planet Labs й опублікований 14 вересня.

"З 23 серпня демонтовано близько 60 великих військових наметів загальною місткістю близько тисячі осіб. Початок демонтажу табору приватної військової компанії "Вагнера" в селі Ціль "Радіо Свобода" зафіксувало на супутниковому знімку 1 серпня", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що тоді редакція встановила, що за 23 дні серпня було демонтовано не менше 101 великого військового намету. У наступні дні до 9 вересня розібрали ще близько 60. Тобто з початку серпня в таборі "Вагнера" в селі Ціль було демонтовано щонайменше 160 житлових наметів із приблизно 273, які там були. Тобто там могли втратити свої ліжка близько 3 тисяч найманців "Вагнера", якщо припустити, що в наметі можуть жити близько 20 осіб.

Раніше повідомлялося, що в Білорусі демонтують намети в таборі "вагнерівців".

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті