"Супутник" видихався: у РФ визнали, що вакцини від COVID-19 у росіян більше немає

Академік РАН, очільник Центру Гамалії Олександр Гінцбург заявив, що в РФ більше немає вакцини проти COVID-19, оскільки "Супутник V" марний проти нових штамів коронавірусу. Про це він повідомив в інтерв'ю російським ЗМІ, відповідаючи на запитання, чим зараз жителям росії вакцинуватися від коронавірусу.

"Виходить, що нічим. Якщо не брати до уваги "Конвасел" і новосибірську "ЕпіВакКорону". Реєстраційні посвідчення у цих вакцин є. Про "Ковівак" уже давно нічого не чути", - заявив Гінцбург.

Коментуючи вакцини на основі N-білка, які пропонують росіянам у клініках, Гінцбург пояснив, що антитіла справді утворюються, "але вони жодного стосунку до захисту не мають".

За словами академіка, новий варіант вакцини проти COVID-19 "Супутник V" надійде в цивільний обіг у кращому разі не раніше ніж у березні 2024 року.

Як повідомлялося, у Держдумі РФ заявили про відсутність грошей на підвищення зарплат лікарям і вчителям та різке скорочення підтримки регіонів. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті