Судитимуть 11 організаторів псевдореферендуму на Луганщині, включаючи голову "народного совета ЛНР"

За матеріалами СБУ судитимуть 11 організаторів псевдореферендуму на Луганщині, серед яких троє "депутатов народного совета ЛНР". Про це повідомило 3-є управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк на своїй сторінці у Facebook 17 листопада.

"Протягом місяця слідчі СБУ завершили досудове розслідування та передали до суду обвинувальні матеріали щодо 11 організаторів фейкового "плебісциту". Серед них троє "парламентаріїв ЛНР": голова так званого "народного совета ЛНР" Денис Мирошниченко та "депутати" Олег Коваль і Андрій Ліцоєв. 

За матеріалами СБУ фігуранти обвинувачуються за двома статтями Кримінального кодексу України:

- ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

- ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Як встановило слідство, 20 вересня 2022 року в тимчасово окупованому Луганську Мирошниченко скликав та провів позачергове засідання незаконного псевдопарламенту, під час якого було прийнято "закон" про "референдум" та "постанову" щодо його призначення. Ліцоєв та Коваль разом з іншими "депутатами" взяли участь у засіданні та проголосували за проведення "референдуму". На підставі цього "документу" окупанти провели "голосування" у Луганської області та на так званих "закордонних дільницях", створених на території РФ. 

Задокументовано, що фігуранти неодноразово публічно закликали до проведення антиукраїнського "референдуму" та заявляли про необхідність приєднання частини території України до РФ. 

Крім того, зібрано доказову базу щодо восьми голів та членів територіальних виборчих комісій у Жовтневому районі Луганська, Лисичанську та селищі Плахо-Петрівка Сватівського району.

Усім зловмисникам загрожує до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна.  

Раніше повідомлялось, що підозру від СБУ отримала "міністерка молодіжної політики" з так званої "ЛНР".

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті