Суд виніс вирок навіднику ракетного удару по кафе "Ria Pizza" у Краматорську

Оголошено вирок мешканцю Краматорська, який навів ракетний удар окупантів по кафе "Ria Pizza" у Краматорську 27 червня 2023 року. Про це повідомляє у Телеграм Донецька обласна прокуратура 4 квітня.

Як повідомляється, прокурори Донецької обласної прокуратури довели в суді провину мешканця м. Краматорська у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Його засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд встановив, що чоловік був завербований для виконання завдань на користь держави-агресора. 27 червня 2023 року до нього вчергове звернувся «начальник відділення розвідки командування вв мвс днр». Він поставив перед так званим агентом завдання щодо перевірки інформації про наявність українських військових у "Ria Pizza" в м. Краматорську. 

Засуджений погодився на пропозицію. У центрі міста він помітив на парковці автівки з військовими номерами та самих військових у закладі харчування. Записав 2 відео, які одразу надіслав співрозмовнику.

Через деякий час після відправки записів по цьому закладу представники РФ нанесли удар з ОТРК "Іскандер M", внаслідок чого загинуло 13 людей та поранено 64. 

Нагадаємо, "ОстроВ" розповідав про історію закладу  "Ria Pizza" у Краматорську ,і що відбулавалось в кафе до і після удару російської ракети. 

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті