Суд відправив Романа Гринкевича під варту до 17 березня

Печерський районний суд Києва провів засідання, на якому обрав запобіжний захід сину львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича — Роману Гринкевичу. Йому призначили тримання під вартою до 17 березня з альтернативою у вигляді застави розміром понад 500 мільйонів гривень. Про це повідомляє "Суспільне" 22 січня. 

Нагадаємо, Роман Гринкевич є одним з пʼятьох підозрюваних, як і його батько, у межах справи про постачання одягу для ЗСУ.

Як повідомляється, прокуратура просила про арешт і заставу в розмірі 500 мільйонів гривень. Серед ризиків прокурори називали те, що він може переховуватися, знищувати документи та впливати на свідків. Суд повністю задовільнив клопотання.

Гринкевич заявив, що не мав наміру перетинати кордон, а в Одесі перебував у власних справах. 

Він стверджує, що особисто підозру йому не вручали, а мобільного звʼязку не мав, бо під час обшуків забрали усі його телефони. 

Гринкевич також  відкидає звинувачення у невиконанні контрактів та постачанні ЗСУ неякісного одягу.

Як повідомлялося, 22 січня в Одесі затримали Романа Гринкевича, сина скандального львівського бізнесмена, який є фігурантом справи про поставки неякісного одягу для ЗСУ.

Також повідомлялося, що мовний омбудсмен Кремінь дорікнув ДБР за те, що затримували Гринкевича за допомоги мови агресора. 

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті