Суд узяв під варту колишнього гендиректора держпідприємства «Вугільна компанія «Краснолиманська»

Вищий антикорупційний суд узяв під варту колишнього виконувача обов'язків генерального директора державного підприємства «Вугільна компанія «Краснолиманська» Олександра Дубовика з альтернативою 5 млн грн застави. Його підозрюють у зловживаннях на 546 млн грн. Таке рішення 7 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло» 12 червня.

«Клопотання старшого детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного (Олександра Дубовика – ред.) задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного (Олександра Дубовика – ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів з моменту затримання. Взяти підозрюваного під варту у залі суду», – йдеться в рішенні.

Альтернативою арешту Дубовику визначили 5 млн грн застави. У разі внесення коштів на нього покладуть наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з міста Києва без дозволу; повідомляти про зміну місця свого проживання; утримуватись від спілкування із низкою осіб та здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому гендиректору ВК «Краснолиманська» Олександру Дубовику. За даними слідства, у листопаді 2015 – січні 2017 року компанія «Краснолиманська» реалізувала приватній компанії «Дантрейд ЛТД» 756 тисяч тонн вугілля за втричі нижчою за ринкову ціною. Надалі ця фірма поставила це ж вугілля, але вже за ринковою ціною, ПАТ «Центренерго» (78,289% акцій належать державі). Через цю схему ДП недоотримало потенційний прибуток у розмірі понад 336 млн грн.

До того ж, у листопаді 2015 року за відсутності дозвільних документів держпідприємство незаконно видобуло понад 112,5 тис. тонн вугілля. Це завдало шкоду довкіллю на суму понад 210 млн грн.

Дубовику повідомили про підозру за частиною 2 статті 364, ч. 2 ст. 240 Кримінального кодесу України. Загальний розмір збитків становить 546 млн грн.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті