Суд у справі Шеремета призупинили - фігуранти служать у війську

Суд у справі про вбивство журналіста "Української правди" Павла Шеремета призупинив розгляд до демобілізації однієї з обвинувачених Яни Дугарь, - пише УП.

Зупинити справу попросив захист обвинувачених, оскільки двоє фігурантів, Яна Дугарь та Андрій Антоненко, служать у війську. Дугарь мобілізована, Антоненко – служить за контрактом.

Бойовий медик Дугарь уточнила, що має керівну посаду і займається евакуацією бійців з полю бою. Антоненко пояснив, що воює на одному з важливих напрямків.

Третя фігурантка Юлія Кузьменко розповіла, що також виїжджає у прифронтові регіони як лікарка.

Потерпілі – матір і дочка Шеремета, а також редакторка-засновниця УП Олена Притула – підтримали відкладення розгляду. Їхній адвокат також служить у ЗСУ, тому раніше потерпілі вже просили призупинити суд до кінця війни.

Нагадаємо, що один із керівників "Української правди" Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті