Суд у Кропивницькому вперше виніс вирок митрополиту Московського патріархату

Суд у Кропивницькому вперше в Україні виніс вирок митрополиту УПЦ Московського патріархату. Про це 12 травня повідомила прес-служба СБУ.

"За матеріалами СБУ районний суд міста Кропивницький уперше в Україні ухвалив вирок високопоставленому клірику УПЦ (МП), екскерівнику Кіровоградської єпархії митрополиту Іосафу. Він і секретар цієї установи повністю визнали свою провину", - повідомили в Службі безпеки.

Таким чином, як підкреслили у відомстві, доказову базу СБУ підтвердили як у суді, так і самі фігуранти. За даними слідства, митрополит і його секретар вихваляли окупацію частини територій України і "роздмухували" міжрелігійну ворожнечу. Єпископ входив до найближчого оточення московського патріарха Кирила і координував із ним підривну діяльність проти України.

Так, у церквах Кіровоградської єпархії роздавали пропагандистську літературу, яку друкували в Росії. У них піддавалася сумніву українська державність і вихвалявся кремлівський режим. Під час обшуків у єпархії виявили зазначені проросійські матеріали.

Їх засудили за частиною 2 статті 28 та частиною 1 статті 161 Кримінального кодексу України. Обох священиків засудили до трьох років тюремного ув'язнення з випробувальним терміном у два роки. Також їм на рік заборонили обіймати керівні посади в церквах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна обміняла одного священика УПЦ МП на 28 українських військовослужбовців.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті