"Стрімкої втечі немає": Арестович прокоментував відступ окупантів на Херсонщині

Радник Офісу президента Олексій Арестович заявив, що попри заяви росії про відведення військ, у Херсонській області не спостерігається стрімкої втечі росіян з правого берега. Про це він повідомив в ефірі «Фейгін Live», - пише "Главком".

«Вони почали відхід, але, увага, відходять менше, ніж це потрібно було б, якби зараз йшло повноцінне виведення угруповання», – заявив Арестович.

За словами радника Офісу президента, за 4 години Каховською дамбою пройшло приблизно 200 одиниць техніки, але це «не дуже багато».

«Друге, вони відкотилися по всьому плацдарму, але тільки з першої лінії оборони. Вони зараз займають 2-3 (лінію оборони - ред.) у місцях іригаційних споруд. Це природна протитанкова перешкода», – додав він.

Також Арестович зазначив, що рашисти руйнують усі мости за собою, а також прокладають понтонні мости у «несподіваних для українських військ місцях».

«Тому немає там стрімкої втечі. І є два центральні питання. Перше - на скільки довго вони збираються утримувати. Друге - чи збираються вони давати нам щільні бої і чи утримуватимуть Херсон. Відповідей на них поки немає», – зазначив радник ОП.

Разом з тим він наголосив, що ЗСУ зараз просуваються повільно та методично, «хоча й зайняли вже безліч населених пунктів».

Як повідомлялося, міністр оборони росії Сергій Шойгу після доповіді командувача об'єднаного угрупування військ в Україні генерала Ігоря Суровікіна наказав розпочати відведення російських військ з Херсона, окупованого в перші дні вторгнення.

Радник глави офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що Україна не бачить ознак того, що росія залишає захоплений Херсон без бою.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський закликав співвітчизників до стриманості щодо операцій ЗСУ та заявив про високу ціну боротьби з ворогом, який відступає під натиском українських сил.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті