Країни ЄС погодили надання Україні ще 5 млрд євро макрофінансової допомоги – Bloomberg

Держави-члени Євросоюзу погодили виділення Україні траншу у 5 млрд євро із загального пакету допомоги у 9 млрд євро. Про це пише агентство Bloomberg із посиланням на інформацію від джерела в дипломатичних колах ЄС, - повідомляє Liga.net.

Європейська комісія оголосить про новий кредитний пакет наступного тижня, стверджує джерело.

Також, за його словами, під час зустрічі представників країн ЄС щодо виділення грошей Україні, лише Угорщина утрималася від підтримки рішення. Угорський представник вимагав роз'яснень щодо розподілу фінансового навантаження на країни ЄС під час виділення коштів Україні.

Офіційне схвалення виділення допомоги Україні потребує одностайності серед 27 національних урядів та Європейського парламенту, нагадують в агентстві.

Ще у травні Євросоюз анонсував виділення Україні 9 млрд євро макрофінансової допомоги. На даний момент Україна отримала лише 1 млрд євро із цього пакету.

Затримка з допомогою сталася через суперечки всередині Євросоюзу. Німеччина, найбільший донор пакету, наполягала на наданні Україні безповоротних грантів. Виконавча влада ЄС наполягала на наданні пільгових кредитів.

Як зазначає агентство, Берлін більше не заперечує проти надання допомоги Україні у вигляді кредитів.

Раніше, 18 травня, ЄС анонсував рекордну допомогу Україні: 9 млрд євро до кінця 2022 року. 1 серпня Україна отримала перший транш від Євросоюзу з пакету макрофінансової допомоги 9 млрд євро.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті