Столтенберг: ЗСУ за добу випускають до 7000 снарядів, рашисти - близько 20000

Українські військові щодня випускають по окупантах до 7000 снарядів, але росіяни все ще значно переважають Сили оборони за цим параметром. Про це 22 березня в інтерв'ю The Guardian повідомив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

"Зараз бойові дії настільки інтенсивні, що використання Україною артилерійських снарядів - від 4000 до 7000 на день проти 20000 у росії - випереджає західне виробництво. Нинішні темпи використання боєприпасів перевищують темпи їхнього виробництва", - заявив глава Альянсу.

Однак, як зазначив Столтенберг, нові контракти дають змогу наростити виробництво. Утім, нарощувати військово-промислове виробництво намагаються і росіяни. Для цього вони звертаються по допомогу "до авторитарних режимів, таких як Іран чи Північна Корея, та інших, щоб спробувати отримати більше зброї".

Генсек Північноатлантичного альянсу також заявив, що запеклі бої, які наразі відбуваються навколо Бахмута, демонструють, що РФ готова "просто кинути ще тисячі й тисячі солдатів, зазнати багато втрат заради мінімальної вигоди".

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ЄС погодив план закупівлі боєприпасів для України на 2 мільярди євро.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті