Становить загрозу для всіх нас: у МЗС Австрії заявили про небезпечність і аморальність ядерних погроз

Жодна країна не має погрожувати застосуванням ядерною зброєю, адже це не лише надзвичайно небезпечно, а й морально неприйнятно та є порушенням міжнародного права. Про це з посиланням на Міністерство закордонних справ Австрії повідомляє РБК-Україна.

"Погрози ядерною зброєю надзвичайно небезпечні. Вони не тільки абсолютно морально неприйнятні, вони також знижують поріг гальмування для інших і явно порушують міжнародне право. Немає альтернативи ядерному роззброєнню, тому що поки існує ця жахлива зброя, вона становить загрозу для всіх нас. Ми повинні знищити його, перш ніж воно знищать нас", - сказав міністр закордонних справ Александер Шалленберг.

При цьому ризики ядерного конфлікту чи аварії залишаються значними, оскільки РФ погрожує застосувати ядерну зброю у рамках загарбницької війни проти України. Окрім цього, посилюється ядерна риторика на Корейському півострові, а також зростає напруженість у Південно-Китайському морі та Південній Азії.

Так, в усіх державах, які мають ядерну зброю, вона модернізується, і ознаки вказують на нову гонку ядерних озброєнь, хоч і з більшою кількістю гравців, ніж під час холодної війни, і тому набагато небезпечнішу.

"Небезпека ядерної ескалації - навмисної чи випадкової - вища, ніж була протягом тривалого часу. Настав час раз і назавжди розвіяти небезпечний міф про те, що ядерна зброя створює безпеку, навіть якщо вона призначена для стримування. Вона становить ризик для всіх нас і не знає кордонів", - додав Шалленберг.

За його словами, договір про заборону ядерної зброї створює правову основу і показує, що такий шлях можливий.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті