Стали відомі масштаби руйнувань після атаки дронів на аеродром у Пскові

Журналісти "Схем" оприлюднили перші супутникові знімки після атаки українських безпілотників на аеродром біля Пскова. Про це повідомляється  у Телеграм-каналі "Схем" 31 серпня. 

На знімках Planet Labs видно, що пошкодили щонайменше 2 літаки типу Іл-76 в ніч з 29 на 30 серпня. Після аналізу супутникових знімків, пошкодження літаків підтвердив авіаексперт Анатолій Храпчинський, до якого журналісти "Схем" звернулись по коментар. 

"На супутниковому знімку ми бачимо, що ушкоджено поверхню біля крил, скоріш за все дронами намагались влучити у паливні баки, які знаходяться у тій частині літака. Але і це все одно вивід літака на капітальний ремонт, який займе щонайменше 2-3 місяці", ―  пояснив Храпчинський.

Також біля одного з літаків можна помітити два червоні автомобілі, схожі на пожежні, які могли залучити для гасіння пожежі.

Це тип літаків постійно базується на аеродромі Пскова. Літаки з цього аеродрому використовує 76-а гвардійська десантно-штурмова дивізія армії РФ. Вона ж ― «псковська дивізія», одна з тих, що брала участь у захопленні Бучі на початку повномасштабного вторгнення.

Раніше представник ГУР Андрій Юсов підтвердив знищення чотирьох і пошкодження ще кількох російських Іл-76 у Пскові.

"Знищені 4 одиниці — це означає, що ураження не дозволяють відновити цей літак і повернути його виконання завдань. Їх використовують для транспортування особового складу окупантів та їхньої техніки. Також є інформація про пошкодження ще кількох одиниць", — сказав Юсов.

Як повідомляється, частину аеропорту де могли знаходитись інші ушкоджені літаки, про які йшла мова у повідомленні ГУР, наразі не видно внаслідок високої хмарності.

Нагадаємо, чотири транспортні літаки Іл-76 було пошкоджено на військовому аеродромі в російському Пскові ввечері 29 серпня після атаки безпілотників.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті