Північна Корея поставила ПВК "Вагнер" ракети для війни РФ з Україною – Столтенберг

Північна Корея постачала ПВК "Вагнер" ракети для ведення бойових дій росії проти України, заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг 30 січня у Сеулі, де знакходиться у рамках візиту до Південної Кореї, повідомляє штаб-квартира Організації Північноатлантичного договору, - пише "Інтерфакс-Україна".

Він також зазначив, що загрози для європейської безпеки є загрозами для Індо-Тихоокеанського регіону.

"Північна Корея поставила ракети російській групі "Вагнер", ще більше розпалюючи агресивну війну росії проти України. Президент путін розпочав війну майже рік тому, щоб взяти під контроль країну і позбавити людей свободи. У відповідь НАТО та союзники з НАТО, а також наші партнери в усьому світі, включно з Південною Корею, засудили цю незаконну та невиправдану війну. І ми надаємо Україні безпрецедентну допомогу", - розповів Столтенберг.

Генсек Альянсу переконаний, що ця підтримка має велике значення для українців, "допомагаючи їм не лише вижити, а й відтіснити російського загарбника та звільнити свою територію".

"Ми маємо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Тому що якщо президент Путін переможе, він та інші авторитарні лідери отримають сигнал, що вони можуть досягти бажаного за допомогою сили. Це зробило б світ більш небезпечним, а нас — більш уразливими", - наголосив він.

Столтенберг констатував, що "те, що відбувається в Європі, має значення для Індо-Тихоокеанського регіону, і те, що відбувається тут, в Азії, має значення для НАТО".

Серед наявних загроз генсек назвав загрозу, що походить від Північної Кореї, яка "продовжує свою провокаційну та дестабілізаційну поведінку, включно з безпрецедентними ракетними випробуваннями, що відбулися протягом останнього року, а також ядерну діяльність і риторику, що триває всупереч резолюціям Ради Безпеки ООН".

"Це є явною і безпосередньою загрозою для Республіки Корея, всього регіону та міжнародного миру і безпеки", - уточнив генсек, закликавши Пхеньян припинити "свої провокації й повністю дотримуватися міжнародного права".

"Наша безпека взаємопов'язана, тому ми маємо залишатися єдиними і твердими, наполягати на повному дотриманні Статуту ООН і не допустити, щоб гноблення і тиранія взяли гору над свободою і демократією. Ви можете розраховувати на те, що НАТО підтримає Республіку Корея та інших партнерів-однодумців у сприянні миру, захисті нашої спільної безпеки та збереженні глобальної системи, заснованої на нормах та цінностях", - підсумував Столтенберг.

Статті

Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Донбас
14.04.2024
18:21

Нове видання обіцяє жителям "ДНР/ЛНР" новини про кішку, яка народила кошенят, і нефарбований паркан. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу були традиційно нудними. Численні близькі до місцевої влади Телеграм-канали слідом за офіційними джерелами масової пропаганди цитували політиків чужої країни і на честь 12 квітня тиражували нічим не підкріплені...
Всі статті