США зібралися розмістити військові бази за кілька сотень кілометрів від Петербурга

Фінляндія та США готують двосторонню угоду, яка дозволить розміщувати на території країни американські військові бази. Про це повідомив заступник глави політичного департаменту МЗС Фінляндії Мікаель Антелл газеті Helsingin Sanomat.

Усі деталі угоди між країнами поки що не визначені, проте відомо, що вона не стосуватиметься ядерної зброї.

"Угода дозволяє військам входити до країни, залишатися на її території, розміщувати та зберігати матеріали, а також здійснювати інвестиції в інфраструктуру за рахунок коштів, наданих Конгресом США Пентагону", - наводить видання слова Антелла.

Як зазначає "Російська служба Бі-бі-сі", такі ж угоди мають США з іншими країнами НАТО.

Нагадаємо, відстань від Санкт-Петербурга РФ до російсько-фінського кордону складає 148 кілометрів.

Як повідомлялося, у квітні 2023 року Фінляндія офіційно стала членом НАТО. Рішення про подання заявки на вступ до альянсу влада Фінляндії ухвалила незабаром після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті